Aasta lõpp on käes ning on just sobiv teha väike ülevaade kuidas on läinud eelmise aasta lubadusega ning miks mitte ka mõned uued letti visata. Kuigi ma eelmine aasta neid lubadusi siia viskasin siis pean ausalt tunnistama, et ei ole võtnud eesmärgiks neid täita, aga vaatame mis siis täppi läksid.

 1. Uuel aastal hakkan tihedamini postitama – noo see on kindlasti asi mis ei kukkunud kuidagi välja. Olen statistiliselt jälginud, et iga aastaga suudan ma aina vähem ja vähem neid siia kirja panna, kuid see on koht mida ma kindlasti saan parandada.
 2. Külastad vähemalt ühte välismaa riiki ning sinna alla ei lähe Läti ega Soome – algus ei lähe just kõige paremini kuna ka Lätist ja Soomest ma kaugemale pole jõudnud. Kindlasti saan ma väita, et järgmine aasta saab seda lubadust täita kuna piletid Norra on juba olemas ning mais saab see külastus tehtud. Ilmselt selle lubadusega tegin ma mingi uue Murphy seaduse kuna ma pole elus mitte ühelgi aastal nii palju Soome ja Läti vahet tiirutanud. Ka selle aasta viimasel päeval ehk siis just praegu olen ma teel Soome kus saan vana aasta õhtusse saata ja pidulikult uut tervitada. Kuigi tänane laevasõit on minu elu kõige hullem, sest siin on reaalselt ainult purjus soomlased ning lisaks sellele, et nad räuskavad niisama ringi siis käivad oma olematu inglise keelega minuga rääkimas. Can you speak english anymore?
 3. Sügisest Amsterdami tööle – ilmselt ka see ole läinud nii nagu soovisin, aga muidu läksin ma Tallinnasse tööle kus ma sain endale paraja väljakutse ning olen oma valikuga rahul. Saan areneda ning puutun kokku huvitavate väljakutsetega. Kes teab ehk saab minust juba järgmisel aastal ka tegevväelane 😀
 4. Korteri saan maha müüdud – esimene punkt millega ma olen reaalselt ka hakkama saanud. Kuigi enamus sellest aust läheb minu maaklerile ja ülejäänud korterile. Ma olin see vahemees kes nad omavahel kokku viisid. Kuigi õrn au läheb ka ostjale, aga mina tänan kõiki osapooli, sest tänu sellele sain vabaduse otsida endale uue korteri.
 5. Jaanuarist võiksin alustada mingi tervislikuma toidu söömist – see punkt on veidi kaheotsaga teema. Ma olen piisanud rämpsu söömist, aga tänapäeval läheb minu meelest selle rämpsu juures arvamused lahku. Kuigi mul on gluteeni talumatus siis sügisel on selgunud, et seda täiesti hüljata ma ei saa kuna muidu ei suuda minu keha rauda talletada. Osade inimeste jaoks on aga gluteen rämps. Isiklikult ei saaks ma öelda, et minu toitumine oleks hullemaks läinud, aga parandada saab seda ikkagi. Ilmselt üks punkt mille ma järgmise aasta lubadustesse lisan.
 6. Ma jätkan kõndimisega ka uuel aastal – siin saan küll ühe rasva linnukese teha, et on tehtud. Sel aastal ma sain ikka korralikud kõndimised ära tehtud ning lisaks sain paremaid tulemusi kui eelmine aasta. Ma juba ootan mil jõuab kätte märts ning ma saan hakata taaskord oma rännakuid tööle tegema. Ma olen nüüd sellises seisus kus pea hakkama ringiga tööle minema, sest ainult siis saan normaalse kilometraaži täis. Ilmselt peaksin ma tegema mingid proovi kõnnakud, et vaadata kaua selleks aega kulub, sest üsna palju foore on teel.
 7. Ma peaks vähemalt 10 raamatut läbi lugema – ilmselt ma seda siiski ei suutnud, vist jäi kolme-nelja vahele, aga see on koht mida saab järgmine aasta parandada. Kõige mõnusam oleks kui ma saaks endale voodi kõrvale lambi ning siis oleks mõnus lebotades raamatut lugeda.
 8. Teatri külastus – siin ma saan teha kindlalt linnukese ära. Kord sai vaadatud sealt stand-up etteastet ja siis poolenisti ühte teatri lavastust. Stand-upist mäletan ma ainult esimest poolt kuna meil läks Kattiga veits lappama kui ma oma liitrise ginniga kohale lendasin. Mõte oli teha sealt paar kokteili, aga me ikka pidime kahekesti terve pudeli alla kugistama. Ma olin järgmine päev tööl ikka juua täis. Teatri lavastusest käisime koos Eveliniga vaatamas Vedelvorsti mis oli ikka nii jube, et teisele vaatusele me ei läinud.
 9. Joon rohkem vett – sellega olen ma ilusti hakkama saanus. Tööl ikka kulistan 2 liitrit ära ning jooksen koguaeg vetsu vahet.
 10. Õpin faking raha kõrvale panema – kah üks asi millega ma pole siiani sinapeale saanud, aga ma veel parandan ennast ja hakkan säästma. Ma saan veel rikkamaks kui Bill Gates nii!
 11. Teen aina uusi ja uusi pilte ning annan endast parimat, et muutuda veel paremaks – eks neid pilte ole ikka tehtud küll ning omaarust on ka arengust olnud. Eelkõige olen ma arendanud oma filmifotograafia oskust, ehk siis reaalselt filmi peale pildistamist. On olnud pettumusi, aga on olnud ka väga häid kaadreid. Ilmselt peaks ma nüüd oma lindid veel ilmutamisse viima.
 12. Ilmselt on see üsna ebareaalne, aga suitsetamise võiksid maha jätta – sellega on nii ja naa olnud. Sain vahepea pahest lahti kuskil pooleks aastaks, aga nüüd olen vahest ikka mõne sigareti teinud. Ei saaks öelda, et ma igapäevane suitsetaja olen, aga kui vahest ikka see suur himu tuleb siis teen ära. No ka pidudel on mõned ikka tehtud.
 13. Võiks ka midagi vähe ekstreemsemat see aasta teha – selleks saab lugeda minu töövahetust. Pole küll mingi langevarjuhüpe vms, aga minule oli see ekstreemne küll, sest selleks polnud ma otseselt valmis, aga nagu ennem juba mainisin siis otsusega igati rahul.

Eelmise aasta omadega sai nüüd ühele poole ning on aeg minna edasi ja panna uued paika. Mis me võiks siis aastaks 2019 lubada?

 1. Uus soeng. Aja kiilaks või värvi juukseid, midagigi et ei oleks seda soengut millega sa viimased sada aastat ringi oled lasnud. Ole loominguline ja tee midagi vägevat 😀
 2. Võiksid mingi uue hobi leida või siis leida tagasitee mõne vana hobi juurde. Ilmselt kunstniku sinust ei saa, aga kunagi ju tegelesid näitlemisega 😀
 3. Ürita ikkagi rohkem postitusi kirjutada kui eelmine aasta.
 4. Võta sõna ka põletavatel teemadel mitte ära ainult ninnu nännuta oma igavast elust.
 5. Ürita vähem Eestlaste kolmnurgas aega veeta ja tegele millegi intelligentsemaga.

Ma ei ole seekord nende lubaduste peale nii palju mõelnud ning hetkel ei oska neid juurde lisada, aga kui midagi head meenub siis ilmselt täiustan seda veel.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s