Sügisel oli see tore päev kui ma hakkasin uurima ühte objektiivi mis mul seisis kapi peal ühe kaamera ees. Mõtlesin, et jube pull oleks see enda Nikoni ette panna ja vaadata mis pildid välja tulevad. Saigi ostetud üks üleminek ja vägevad pildid tulid välja küll. Rahutu hing nagu ma olen siis ei leppinud ma ainult ühe objektiiviga, ma tahan ka teist. Uurides erinevaid objektiive ning leidsin omale sobiva- Helios 44-2. Objektiivi sain osta keskkonnas ja sellega koos oli kaamera Zenit. Kaamera jäi pikalt riiulile edasi seisma kuna see lihtsalt tuli objektiiviga kaasa. Tegelikult müüdi kaamerat ja objektiiv tuli sellega kaasa, aga mul on asi vastupidi.

Ühel talvisel päeval kui lähenes EV100 siis photopoindis olid soodukad. Vahest ikka vaatan üle mis soodukaga saada on ning nõnda jäi silma ISO200-ga filmilindid. Kurat kui hea hind, panin siis neli tükki korvi ja ostsin ära. Järsku hakkas see kaamera mulle nii suurt huvi pakkuma. Youtububis sai isegi mitu videot ära vaadatud kuidas filmi sisse panna, sest viimati sai tehtud seda seebikarbiga kui käisin teises klassis. Lindid sain kätte siis hakkas kohe hoogne pildistamine. Harjumuspäraselt peale igat pilti käis automaatne liigutus pildi vaatamiseks. Kahjuks näeb neid alles peale ilmutamist.

Kasutasin siis kahte objektiivi millest pikemalt saab lugeda siit. Pentaxi oma annab sellist mõnusat 90ndate tunnet, aga Helios annab ikka korraliku 70/80ndate tunnetust oma tumedate toonidega ja veidi seepia filtriga.

DSC_4466
See oli pilt kus Kristin mõtles, et teeb lolli nägu, aga peale klõpsu talle meenus, et neid ei saa kustutada. Õnneks see pilt siiski päris katastroof ei tulnud 😀
DSC_4465
Siin on ikka kõvasti tunda seda 90ndate tunnetust.

DSC_4464DSC_4463

DSC_4462
Heliosega tehtud pildil on kohe näha tumedamaid toone ja seepia värvi.

DSC_4461DSC_4460

DSC_4467
Kasper hakkas kohe Kristiniga lägastama, on ikka elajas küll.
Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s