Taaskord oma ”kiire” elutempo juures ei ole jõudnud jätkata selle Soome reisipäevikuga. Nüüd siis võtsin ennast kokku ja teie ees on verivärske teine osa. Täis kirge ja armastust. Muidugi eesti päraselt kuiv ja mitte midagi ütlev, veidi “Tõde ja Õigust” meenutav esimene peatükk kus hobused kinni jäid.

Oli saabunud see imeline hetk kui astusin esimest korda Megastari peale. No käi kanni kui vägev üks laev on. Hetk mil tundsin, et nüüd olen ka mina ühe vinge 21. sajandi laevaga sõitnud. Kõik on nii puhas ja moodne. Mis sest laevast nüüd enam. Sättisime ennast mõnusalt istuma. Hea vaikne nurgake sai välja valitud. Mul aga probleem. Olen saanud Tori siidri pudeli ning see vaja ära lahendada. Baarist ei saa tühja klaasi küsida kuna see ärataks kohe kahtlust. Suund võetud suveniiri poele ja sealt ostsin nelja eurtsi eest plastik topsi koos kõrrega kuhu ideaalselt sai see siider ära mahutatud. Muidugi siider ise oli täis saast. Kuidagi lahja nii maitselt kui gaasi poolest. Olles varem selle talu siidreid joonud oli ootused suured.

Laeva sõit möödus peaaegu rahulikult, sest meie seljataha parkis kamp Italiaanosi kelle hääl ei ole just kõige vaiksem. Helsingisse jõudes oli tunne, et ma juba vaikselt räägin ka itaalia keeles. Vähemalt kõrvakahjustused olid tekitatud. Hetk mil laev sadamasse jõudis ja anti märku, et aeg oleks vaikselt minema minna siis ka meie hakkasime oma suunda sinna poole võtma. Ei mäleta täpselt kas ma võtsin Liivi või Krissu sappa, kuna nemad olid ju ennem sellega sõitnud seega nad peaks väljapääsu teadma, aga neil polnud õrna aimugi kuhu nad läksid. Vahepeal keegi küsis mingi mehe käest kus väljapääs on, aga tema arvas, et on seal kuhu meie suunduma. Nõnda me siis käisime ka teiste järgi kuniks väljapääsu leidsime.

Helsingisse jõudes hakkas kohe takso otsimine. Seni kuni osad alles toibusid laeva maha saamisest oli Liivi meile juba takso saanud. Jooskime siis oma asjadega sinna peale ja sõit algas. Viie kilomeetrine sõit läks maksma umbes 18 eurot. Ohh seda mõnusat ja odavat riiki. Peamine põhjus miks me taksoga läksime on selles, et me ikkagi olime üllatus külalised ja Susle ei leidnud mingit vabandust tulla pool kümme õhtul linna. Pole hullu, maja ees olles üritasime võimalikult vaikselt teha, maja välisvõti oli jäätud auto pagasniku mis õrnalt oli lahti. Sealt edasi vurasime trepikotta kus keegi oleks peaaegu naerma hakanud. Uksetaga koputasime ning ohh seda üllatust kui Annika ukse lahti tegi. Kõik need eesti matsid oli kohal ning isegi Rellu oli läbi videokõne meiega New Yorgist.

Unustasin eelminekord mainida, et Annika oli mulle teel Tallinnasse helistanud mille ma avastasin kusagil Märjamaal. Krissu muidugi ei lubanud tagasi helistada, aga enda laevast maha jäädes pidime seda Suslele kuidagi edasi ütlema, et see kahtlust ei ärataks. Seega olin mina see kes Kochi pubis helistasin, et uhkelt teatada, et jäime kolme minutilise hilinemisega laevast maha. Sain veits sugeda ja siis küsisin Annikat. Teda huvitas ikka see kas ma Liivile kingituse üle andsin. Selle me otsustasime edasi lükata ning anda see talle Soomes kõik koos üle. Annikale muidugi rääkisin, et talle väga meeldis ja ilmselt pole jõudnud veel midagi öelda, kuna kiire on koguaeg. Seega valed kuhjusid aina üksteiste otsa.

Kuna edasised sündmused ei kannata väga päevavalgust siis siinkohal tõmban ma punkti. Ilmselt lööksid teised mu maha kuna neil on veel siiski mingi maine alles. Ma see teada tuntud joodik kes igapäev lakkumas käib (tulevased, praegused ja mineviku tööandjad teadke, et see oli nali :D). Saan lisaks veel mainida, et nii ägedat reisi mul pole ammu olnud ja naerda sai ikka korralikult. Kui seltskond on äge siis reis tuleb veel ägedam. Tõsiselt ootan millal saaks uuesti Soome tagasi.

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s