Eilse õhtu veetsin ma meeldivalt Kristi ja Triinu seltsis, sest tõesti on meie maad õnnistatud selle meeldiva ilmaga. Isegi täna mul polnud võimalik jalgsi liigelda, kuna mingi nilbe vihm koguaeg niisutab. Kas keegi peale minu on veel märganud, et öösel on ilus kuiv ilm ja siis hommikul hakkab sadama ja sajab kuni õhtani ning siis öösel jälle kuiv. Kellele nüüd sellist masendavat ilma vaja on?

Nüüd aga siis grämpsidest. Istusime, jõime kohvi ja siis ma nuuskasin. Sellega seoses kuidagi tuli jutuks need vanad ajad mil vanaema nägi, et sul nina tilkus. Suunas oma sõmekesed taskusse, et ruttu võtta sealt riidest rätik kuhu siis nuusata sinu nina. Kaugelt oli näha, et rätik on märja võitu ning koheselt hakkas peas pöörlema küsimused: “Mitu vena ja õde on sinna ennem mind nuusanud? Mitu kuud see seal juba on seda tatti kogunud? Kunas see rätik viimati pesus käis?” Üsna ebahügieeniline toiming sai ma arvan, et paljudel läbitud, aga eks see on meie tervise nõnda tugevaks teinud. Mida rohkem mustusega kokku puutud seda tervem sa oled.

giphy (4).gif

Teine seik, teise grämpsiga oli siis juba aastaid, aastaid tagasi, pea 20 vist. Oli mingi huvitav ikebana aeg, kui minu vanaema korjas mere äärest kõrkjaid siis kooris need ära ja riputas tagurpidi lakke rippu.Ei mäleta mina kas need nüüd oli ilusad või koledad, aga enda kodu ma neid riputaks. Juba sellepärast, et need ju pudenevad ja siis kõik kohad mingisugust paska täis.  Agaaaa ma siiski käisin vanaemaga kaasas neid kõrkjaid korjamas ning oligi olukord kus minul oli jube pissi häda. Ilmselt sellepärast me kodupoole hakkasime juba liikuma, aga vanaema nägi veel ilusaid kõrkjaid mida kaasa haarata ning nõnda ta libises kraavi. Mida siis mina, kui uhke lapselaps tegin? NAERSIN! Ma naersin nii hullult, et mul oleks peaaegu kusi püksi tulnud. Vanaema, aga külili kraavis, käsi välja ulatatud ning kutsub appi. Mina naeran nii kõvasti, et ma lihtsalt ei saa minna.

Muidugi väiksena maal olles ei olnud seda ohutunnestust üldse. Noo eelkõige mul puudus see. Parim olukord oligi veist mul õega, kui me kevadel sula ajal läksime jää tükkidega sõitma. Ma ei tea mis meil arus oli, aga üsna edukalt me saime ühe jää tükia juba sõita, agaaaa vool tõi meid kaldani tagasi. Vist oli olukord kus mul siis taaskord oli vaja kemmergut külastada ning siis astusin ma kummikutega jäält vette ja hakkasin kalda poole liikuma. Mis veider asi, aga toimus? Mida rohkem kalda poole kõndisin seda sügavamaks vesi läks. Ei saa ma siiani aru mis värk sellega oli, aga kaldale jõudes sain oma kummikud veest tühjaks kallatud ning siis vanaema juurde jõudes sai väikse sõimu.

giphy (5).gif

Ilmselt ei hakanud ma tookord mingit udujuttu välja ajama, aga minu emal on küll üks hea näide minu elupäevade lõpuni rääkida. Taaskord siis intsident talvel ja olin ist kusagil viie-kuue aastane. Jõuan koju siis ema jumala pinges, et nii hilja koju tulin. Pidin olema munamäel, aga kui ema mind otsimas käis siis mind seal polnud. Ilmselgelt mind polnudki seal, aga mina suutsin kägu ajada: “Noo ma kõndisin sinu seljataga ning varjasin end puude taga.” Vast pole ka väga usutav, aga siis tekkis küsimus kuhu olen kaotanud oma sokid keset talve. Kui aus olla siis mul pole õrna aimugi kuidas selline asi juhtuda sai, aga emale väitsin, et jalad hakkasin higistama ning viskasin need sokid põõsa. Selles võis ka veidike tõtt olla, kuna vahest minu jalad kuumenevad talvel nii kuumaks, et tahaks jalatsist välja võtta, aga see on peale mingit rahmeldamist olnud.

Mis siis lõppude lõpuks minu point pidi olema? Tegelikult mul polnud seda, lihtsalt vaja iseendaga jutustada ning midagi kirja panna. Kuid igapäev tuksub mul kuklas üks facebooki postitus kus keegi rääkis oma vanaema surmas ning kuidas ta kahetses, et midagi tema eluloost kirja ei pannud. Olen minagi nüüd mõelnud, et peaks kasutama seda võimalust ning oma vanaemadega veel suhtlema ja meenutama just nende nooruspõlve ning kuidas eluolud siis ka olid.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s