Möödunud on juba mõned tunnid minu fotograafia kursusest ja ma pean ausalt tunnistama, et see pakub mulle veel huvi. Üldjuhul olen ikka selline kiiresti raugeva huviga, et alustan ähmi täis ja siis vajub asi ära.

Eks selle koolituse teeb meeldivaks just see meeldiv juhendaja kelle muhe jutt jookseb. Isegi siplemine, mis on minu puhul tüütult tavaline, ununeb kolme tunnisel istumisel ära. Eriti vägev on kuulda neid pika kogemustega kaasnenud juhtumised. Meeldejäävam jutt oli ühest tädikesest kes enda uue kaameraga ei saanud sina peale ning lasi endale lihtsalt välku näkku. Ta hoidis oma kaamerat valepidi käes ning üsna korralikud neli kuni kuus sähvakat lasi omale silma. Kui õudne pimestus see veel võis olla.

giphy (11).gif

Kasulikku infot olen veel saanud igast lisavidinate kohta millest mul polnud ennem aimugi. Eelkõige on peale homset palgapäeva minu poole teel ühed makro läätsed mida saan siis oma objektiivile ette kerida. Juhendaja küll rääkis, et hinnad jäävad kusagile 50 euro kanti, aga ebayst leidus neid ka 10 taala kandis. Üsna tihti jääbki kõrvu see, et tehnika ei pea olema mingi ulme profikas. Ajab asja ära ka see odavam asi, kõik oleneb siiski kui osavalt sa oma kaameraga läbi saad. Oleneb ka sellest, kui palju sa lased kaameral enda eest otsuseid teha ehk siis AUTO režiimid mida enamus kasutavad. Mina olen jõudnud sinnani, et pool otsust teeb kaamera ja ülejäänud teen mina. Küll siis näeb kas kursuse lõpus olen juba ise otsustaja rollis.

Hõiva.PNG

Peame esitama ka enda tehtud fotosid, aga üldiselt ei ole tunni lõpus nõnda palju aega, et saaksime kõik enda pildid ära näidata. Seni olengi mina see kõige arglikum olnud kes ei taha oma pilte näidata. Esiteks pole ma aru saanud kas seal peavad olema toored failid või võib ka esitada ka enda nii öelda töödeldud fotosi. Ja nüüd aus olla siis ega muid põhjuseid polegi. Võimalik, et ei julge ka neid kriitika tõttu esitada.

Eelminekord olin arusaamal, et mina ikka kahte asja korraga teha ei suuda. Mässasime kõik oma kaameratega, et mingit proovi pilti teha siis ükshetk räägiti asjast mida mina ei pannud tähele. Kõik olid uurivalt oma kaameras, aga mida mina siis tegin? Ma tegin asjaliku näo pähe ning tegin ”sama” asja mis teised. Kui küsite mida need teised tegid siis siiani pole mul faking õrna aimugi. Siiani pean tänama Laurat kes suutis mingid näitlemis nüansid selgeks teha, olen päris mitu korda oma elus pidanud neid kasutama. Pange kõik oma lapsed näiteringi ja nad ei jää kunagi hätta teesklemisega :D.

Seega ootan põnevusega selle kursuse jätku ning ükskord ma võtan ennast käsile ja esitan need pildid ära. Veel mõtlen, et panen pulgale toored pildid kuhu siis ”kogemata” eksivad ka töödeldud pildid ära. Vaatab mis nad siis ka minu töötlemis katsetustest arvavad. Ilmselt saan pasarahe oma Instale suunatud töötlusest 😀

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s