On saabunud see päev kui herr Kristjan on läbinud fotograafia esimese tunni ning kohe saan siin oma arvamust avaldada.

Ma isegi ei mäleta mis ähmastel põhjustel ma luurasin ringi Noorusemaja kodulehel, aga seal ma siis nägin Rahvaülikooli Fotograafia koolitust. Mõtlesin, et miks mitte see läbida? Hind oli 190 eurot ja kestus 30 tundi. Õpetatakse erinevaid pildistamis võtteid ning lisa tarkused ei jookse kunagi mööda külge maha.

Hirm sinna minna oli veidike kuna ei osanud arvata kui proffid teised selle alaga juba on ning kas ma nüüd teen oma margi mingite piltidega täis. Sõbrad ikka räägivad, et mõned pildid on päris vahvad, aga see pole selline aus kriitika. Need ju sõbrad ja talle sa ikka otse näkku ei ütle, et su pildid on sitad ning viska kaamera prükki. Lööd kirvega näkku.

Kursus koosneb siis kolmeteiskümnest inimesest milles 12 on naised ja 1 mees ehk mina. Kuna kolmteist on selline maagiline number siis öeldakse, et kursusel on 12 osalejat ja üks inimene :D. Meie juhendajadeks on fotograafid vennad Vlassovid kellest üks omab nime Jüri, aga ta on see teine, mitte näitleja ja laulumees.

Esimene kokkusaamine oli nagu ikka selline tutvustav kus räägiti mis meid ees ootab ning milliseid pilte peaksime tundideks ette valmistama. Lisaks saime korraliku ülevaate vanadest masinatest mis olid ikka eriti vägevad. Muidugi saime ka tänapäevaste aparaatide ülevaate ning mis vahe nendel objektiividel on. Edaspidi on vähe rohkem teooriat oodata ning soovitav oleks ka vihik võtta kus midagi üles kritseldada.

Kuni kursuse lõpuni olin ma veel suht pinges, et mida mina suudan pakkuda oma kolme kuuse praktiseerimisega nende teistega. Pole isegi kõike funktsioone selgeks saanud ning katsetanud ka ikkagi väga vähest aega. Lõpuks üks naine küsis kas esmaseid pilte võib teha AUTO režiimis. See oligi vist hetk kui tundsin, et pinge oma langenud, kuna ma teen suht harva auto režiimis pilte. Eelistan ikka rohkem ise käsutada seda masinat, sest fookuse valik ei tohiks päris lamp ka olla.

Kursuse sisse jääb ka photoshopi koolitus millest samuti olen väga huvitatud. Ma ei saaks öelda, et päris võhik olen selles, aga ma ikkagi tunnen, et oleks vaja väheke lisa. Adobe Lightroomi olen ma juba üsna käppa vahepeal saanud, aga see on ka selline algeline programmike mis ei rahulda minu vajadusi.

Ma nüüd jäängi põnevusega ootama kuidas see kursus välja kukub. Ei julgeks lubada, et minust nüüd peale seda suur fotograaf saab, aga ehk ikka mõned oskused juurde kingib. Eks seda siis pärast näha ole kas minu blogi pildid on paremaks muutunud või mitte. Ilmselt seda ei juhtu 😀 😀

Advertisements

Üks kommentaar “[300] Fotograafia kursus

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s