Eelmine aasta sai avatud talude päeva raames külastada erinevaid talusid Pärnumaal siis seekord jäi maakond samaks, aga otsustasime teise külje valida. Kuna talusid ühes maakonnas on lihtsalt palju siis ei ole mõeldav nende kõigi külastamine ühel päeval. Soov oli ka mitte külastada talusid mida eelmine aasta sai külastatud.

Esimene sihtkohaks oli kokkulepitud Jaanihanso talu, Kaelase külas. Tegu on siis Eestis väga maineka käsitöö siidri tootjaga. Nende tootmismaht on üks riigi suurimaid. Kuna ma pole kõigi talude tegemistega kursis, aga võttes arvesse neid mida mina külastasin siis nemad oli kõige suurema rõhu pannud meelelahutuse peale. Orkester esines hoovis ning iga täistund toimus tootmis ruumides väike pooletunnine jutlus omanikuga kes siis rääkis nende ajaloost. Lisaks saime väga detailse ülevaate kogu siidri tootmise protsessist. See jook vajab ikka väga peenet käsitlemist. Ilmselt peab sul ka väga põhjalikud teadmised olema, et seda üldse teha.

Koht ise on väga muhe ning alles valminud Ciderhouse oli eriti vinge. Ciderhousesis toimub toodete müük ja lisaks saab seal oma üritusi korraldada. Talu on rajanud ka 2015 aastal oma õunapuu istanduse kus on üle 3800 puu. Puud peaksid olema nelja erinevat sorti.

Untitled design (10)

Untitled design (11).jpg

Untitled design (12).jpg
Pilt on Jaanihanso kodulehelt

Järgmisena sai teekond võetud Tamme talu ürdiaeda. Selline tore koht kus perenaine rääkis väga deitailseslt külaliste aias oma taimedest ning nende lehti sai enda näppude vahel mudida, et saaks aimu lõhnadest. Ilmselt see käis kõik nii kähku, et meelde ei suutnud ma midagi jätta, aga siiski tema jutt oli kuidagi muhe ning seda oli hea kuulata.

Talul on endal eraldi ürdipood kus saab siis suhtelise suure valiku juures valida omale meeldivaid tooteid. Nende tooteid olen isegi näiund suuremates toidupoodides ning särtsusool on ka kunagi minu maitseainete vahel eksisteerinud. Seekord sai minu ostuks vaarika-piparmündi moos, dipikaste ning maasika-piparmündi tee. Kohapeal sai ka moose proovida ning teed saad nuusutada. Isegi osasi maitseaineid sai kohapeal nuusutada.

Untitled design (13).jpg

Untitled design (14).jpg

Untitled design (15).jpg

Untitled design (16).jpg
Nii odavalt võite omale ühe Krimmi saada 😉

Edasine plaan oli minna Kapteni talusse kala sööma, aga juhuse tahtel jäi meile Reinu talu teepeale ning otsustasime siis ka sealt läbi hüpata. See talu oli siis kõige huvitavamate loomadega mida olen ma kunagi külastunud. Pigem oli see juba nagu mini loomaaed. Ütleme nii, et igav seal ei hakanud. Näha sai igasuguseid sulelisi ja karvalisi. Osad pildid pidin külla läbi puuri tegema kuna muud võimalust polnud 😦

Hiljem kodulehelt vaadates nägin, et neil olid ka väga sisukad programmid, aga meie saabumise aeg jäi nii hiliseks, et tõmmati vaikselt juba otsi kokku. Järgmine aasta peab juba hommikul hakkama nende talude külastustega pihta.

Untitled design (17).jpg

Untitled design (18).jpg

Untitled design (19).jpg

Untitled design (20).jpg

Untitled design (21).jpg

Kapteni talus sõime siis paneeritud ahvenat ning ega seal muud erilist nii väga polnud. Kuna taaskord olime sellised viimased inimesed siis enamus kaup oli juba neil otsas. Isegi menüü oli neil väga kokku kuivanud, kuna oli otsas. See ümbrus on ikka seal suurepärane. Talu asus Lindil ning olen seal oma lapsepõlve veetnud, aga siis oli sellest veits poogen, aga nüüd on küll selline tunne, et ostaks omale sinna talu. Muidugi minu talu tegeleks laamade või alpakade kasvatamisega.

Untitled design (22).jpg

Untitled design (23).jpg

Untitled design (24).jpg

Untitled design (25).jpg

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s