Selle suvine kelneri töö sai eilsega alguse ja tänasega tuleb lõpp. Olen siis lubanud ennast tööle rakendada kahel päeval ning eile oli see esimene päev.

Tööle kõndides oli ikka selline korralik värin sees. Pole ju pikalt saanud seda praktiseerida, ka menüü on vahepeal vahetunud. Otsustasin veidi varem kohale minna, et menüüga ennast kurssi viia, aganii kui riided selga sain siis tuli mulle laud.

Kuidagi joppas ja sain endale eriti muheda eestlaste laua, kes kohe alguses mul tuju heaks tegid. Nende huumor ei käinud ümber külma arve vaid tegid enda üle nalja. Selle lauaga tuli ka esimene hetk kus sain ise aru, et pole menüüga kursis. Mees tellis seafilee, aga kassa juures hakkasin kõhklema, et ega ta hoopis seakarbonaadi ei tellinud. Õnneks jäi rahule seafileega mille lauda viisin. Üleüldse tundus see roog seal kõige popim. Peab vist ka ise järgi proovima.

Kui ma pidin kahesast lauda tegema siis tuli mul küll selline värin korraks sisse. Kas ma saan hakkama? Kas ma löön kõik toidud ja joogid õigesti läbi? Seal kaheksases lauas oli kentsakas, et eesti naine tõlkis mulle inglise keelse teksti eesti keelde. Siiski kliendid olid toredad ja nii uskumatu kui see kapoleks siis midagi vussi ma ei suutnud keerata. Pärast seda lauda tundsin, et nüüd olen ma juba ree peal tagasi ning võin kindlalt tööd edasi teha.

giphy (45).gif

Kuna olin välihoovis tööl siis kella üheteistkümneks oli plats puhas ning ma otsustasin minna Wiresse istuma. Seal juba osad kamraadid olid ees ning eks ikka arutasime töö asju kuna kõigil seal lauas (meid oli kokku neli) on kogemused ettekandja\kelner töö osas. Parim oli siiski üks klinet kes oli kohvikus käinud (see on siis nii palju kui meelde jäi sellest loost):

-Vala mulle üks jook.

-Millist jooki soovite?

-Vala mulle üks jook!

– Kas soovite külmkapist (lahjad alkoholid) või riiuli pealt (kanged alkoholid)

-Vala mulle lihtsalt üks jook

-Ja, aga milline

– Kui mina ütlen, et vala mulle jook siis sina otsustad millise joogi mulle valad

– Selge, ma otsustan sulle valada Hennesy XO mille 4cl maksab 20 eurot.

-Ei, seda ma ei soovi

-Aga mina valan ja otsustan millist jooki sulle valada

-See on erand

Seda ma enam ei mäleta mis joogi ta omale lõpuks sai, aga see prussakas tundub küll ikka eriti ülbe. Ta oli veel pärast hakanud rääkima seal teenindus kultuuris jne. Lõpuks oli ta taksoga minema vuranud, aga portfelli unustas laua juurde. Tagasi tulles oli kõrval lauas einestanud naisterahvale nähvanud

-Sa siis ei võinud mulle öelda, et maha ununes.

giphy-downsized-large (1).gif

Kuna ma siin veidi puhkusel ajal olen ka laisk siis ei viitsi eraldi postitust Kasperile pühendada. Eelkõige juba sellepärast, et ta lihtsalt pole seda väärt. Väärt pole ta sellepärast, et see hull toob katuselt mulle igasugust jama tuppa. Ma hoian suvel rõdu ust lahti ning miisu käib siis värsket õhku hingama minu rõdul, naabri rõdul ja katusel. Muidu on kõik üli timm, aga see et ta seal mingit jura mulle tuppa toob on natukene masendav.

Sellise elutu looduse, nagu samblad ja kivid, mul pole midagi. Asi läks väga veidraks siis, kui tuppa ilmusid vahekorras mardikad. Ta ikka mängis nõnda kaua kuni mardikad olid surnud. Viskasin rödu äärelt alla siis Kasper oli turboga juba järgmised tuppa toonud. Noo nii need asjad ikka päris ei käi. Lisaks tekkis mul küsimus, et mis  kuradi orgia seal katusel nüüd toimub? Õnneks on naabri tädiga tal läbisaamine hea ning see ikka vahest silitab teda seal.

 

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s