Mul vist on viimased nädalad unega mingid probleemid, et see juba kuskil seitsme paiku ära läheb. Muidugi ei tunne ma otseselt mingit väsimust, aga selle eest saan ma ennast kaheksast ülesse ja oma toimetustega peale hakata. Seda sai ka siis täna tehtud.

Pikalt olen planeerinud maasikamoosi tegemist. Ma tahaks siin kohal öelda, et ise tehtud on ikka hästi tehtud, aga kahjuks pole ma selles nii osav ja jään arvama, et tulemus on kesine. Mulle muidugi on see moos söödav, aga teised vist polegi seda proovinud. Annan veel lisainfot, et mulle meeldib hääääästi magus moos. Seega võin öelda, et osati see suhkrutrahv võib-olla ka minu süü 😀

giphy (57).gif

Hommikul esimese asjana viskasingi voodipesu pessu ja siis lendasin ise pessu. Vaja oli jõuda turule ennem, kui pensiod maasikad ära ostavad. Õnneks oli seal neid maasika müüjaid piisavalt ja seekord otsustasin siis Läti omad võtta. Mõned isegi Eesti omad, aga kuidagi ei raatsi seda viiekat kilo eest maksta. Pealegi olen ma selline kõhklev vennike kes kahtlustab, et talle müüakse Poola maasika kallilt Eesti maasikana. Isegi need sildikesed kus on kirjas kas tegu on magusa või suisa super magusa maasikaga ei mõju mulle. Sain oma õppetunni kunagi Keskturult kus üks vene naine müüs sjuuper magjusaid mummusi ning koju jõudes olid need nagu sidruni happega üle valatud.

Kuna turul juba olin siis ei saanud ma ilma värske kartulita sealt minema minna. Veel lisaks olid need naabervalla omad ja sellised pisikesed mugulad. Neid on vähemalt hea lihtne keeta, ei vaja ka teab mis kaua potil olemist. Seal turul olles oli ikka tore vaadata kuidas need väiksed tädikesed igasuguseid elutarkusi oma toodete kohta jagasid. Mingi noor naine sai kartulite kohta igasuguseid uusi fakte teada ehk siis kuidas neid hoida ilma, et mädanema läheksid. Ma vana kartuli ässana ei pidanud seda kuulama, sest asja võlu peitub selles, et osta lihtsalt väike varu 😀

giphy (58).gif

Edasi ma läksin Kaubamajaka Rimisse kus oli vaja võtta väike lihatükk kartuli kõrvale ja ma avastasin endale täiesti uue asja. Ma pole kiindel kas see nüüd on uus, aga Rakvere Kirsi-rummimarinaadis grill-liha on lihtsalt maailma parim. Ma küll ei grillinud seda vaid küpsetasin praeahjus, aga see on nii mõnus mahlane. See suvi olen ma vist hakanud rohkem erinevaid lihasid proovima ja järjest rohkem lisandub mulle neid lemmik tooteid. Veider oli veel kell üksteist Rimis ringi luusida, kui rahvas peaaegu polnud. Kas kõik olid siis juba maal või alles pohmakaga kodus, aga mul oli mõnus vaikne shopata 😀

Magaziinist pidin veel purke ostma, aga noo see on küll pood kus sa pead kindel siht jooksma oma toote poole, sest muidu sa lihtsalt haarad igast jura kaasa. Seal on kuidagi nii odav kõik või siis ma pole teistes poodides neid hindasi vaadanud ja see lihtsalt tundub mulle odav 😀

Lõpuks koju jõudes hakkas see igavene vaaritamine pihta ning lõppu sellel ei paistnudki. Ilmselt on süüdi ka minu väike organiseerimatus ning hirmus himu teha sadat asja korraga. Lisaks kasutasin juhust, et oma astelpaju liköör lõpuni teha ehk siis marjad koos viinaga ära püreestada ning suurem sade välja sõeluda. Kusjuures seda mekkides pean isegi ütlema, et täitsa joodav kraam. Kunagi kui oma vürtsi viina tegin siis see polnud küll kuidagi joodava kraami nimetust väärt. Pigem oli see puhas viina raiskamine.

giphy (59).gif

Oli mul siis peale maasikate puhastamist soov ära kaaluda palju neid sai, kui ühtäkki meenus, et kaalul on patarei puudu. Õnneks ma mingid patareid kunagi siiski suutsin mingilt emaplaadilt eemaldada ja koju viia. Patarei sisse pannes lõi oma tekstid korra ette ja siis oli kõik. Noo tundub, et see siiski ei tööta 😦 Ma siis suvalt üritasin seda maasika ja suhkru vahekorda seal sättida, aga idee järgi poleks ma väga palju pidanud panema, et moos korralikult paks tuleks, aga ikkagi jäi see vedela võitu. Ma veel lisasin moosisuhkrut, aga ei tea milles see probleem siis on. Ju ma ikka olen mõeldud pigem eemale hoidma sellest köögi värgist 😀

Kui moos liiga magus tuli siin saan osta neid uusi täistera nisujahu pannkoogi jahusid mis pakil oli kirjeldatud kui vähem magusad. Vähemalt muffinite kohta käis see küll, kuna oleks isiklikult tahtnud veidi magusust juurde, aga ma olen juba see magusafriik. Samas saan seda moosi ka jäätisega proovida ning kui tõesti see astelpaju liköör liiga hapuks jääb siis saan teise pitsiga moosi peale rüübata 😉

Advertisements

3 kommentaari “[266] Laupäevik

  1. Ma siin ostsin paar päeva tagasi Mustamäe turult veel Poola maasikaid ja ma ei jõudnud ennast kodus ära kiruda. Letil olid kõik nii ilusad, aga kui müüs, siis tõstis leti alt kastis. Ma algul nagu otseselt tähelepanu ei pööranud neile, aga kui peaaegu kodus olin, siis vaatasin, et kahtlaselt lödid on ja no terve see kilo oli käärinud. Ehk kodus läksid need otsejoones prügikastis. Ma veel alguses mõtlesin, et võtaks rohkem, et sügavkülma panna, aga thank god, et ma neid rohkem ei võtnud, muidu ma oleks võinud sama hästi lihtsalt 20 € prügikasti visata.

    Meeldib

    1. See on mul ka üks kahtlus, et saan mädanenud maasikad, aga täna ikka vedas väga kuna neid mädasi oli ainult mingi neli tükki kahe kilo peale 😀

      Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s