See on juba mõnda aega kestnud nö haigus juba. Söön tööl oma lõuna ära ning siis tahaks midagi head. Mis see hea olla võiks? R-kioskisse minnes on ilmselt mingid šokolaadid ”allahinnatud”. Miks see just jutumärkides on? Ilmselt r-kioski allahindlus on tegelikult poe tava hind.

Nõnda ma olengi uhkelt sealt soodushinnaga kahe snickersiga väljunud või mõne muu šokolaadiga. Masendav, et ma nii lihtsalt suudan oma ihadele järgi anda 😀 Viimane kord, kui ma verd loovutasin siis minu valitud kingitus oli purk mett. Sellega saan oma magusaisu leevendada. Parem ikka kaks lusikat mett ära süüa, kui kaks snickersit. Muideks ka Kristi võib rääkida milline meehaige inimene ma olen terve elu olnud. Kui muidu normaalsel inimesel on ikka mingid snäkid arvuti kõrval siis 14 aastasel Kristjanil oli 3 liitrine meepurk mida ta siis aegajalt lusikaga hävitas.

giphy (4).gif

Mu ema on eluaeg olnud kondiiter ja paljud on alati üllatunud kuidas olen ma oma figuuri suutnud kõhnaks jätta. Arvestades veel fakti, et olen täiesti magusasõltlane siis tõesti küsimus suurele ringile. Siin on siiski selline väike saladus millele olen alles hiljuti veel jälile saanud. Alati kui mul oli mingi tordi või koogi soov tähtpäeva väliselt siis sain vastuseks, et puuduvad masinad ja bla bla bla. Noo neid vabandusi oli palju. Agaaaa tegelikult on sellel mitte küpsetamisel vist hoopis muud põhjused.

Aasta oli siis veel miljon ennem minu sündi, kui mu ema oli vist esimese lapsega kodune ja tegi haltuuras lisa tööd minu tädi kohviku jaoks küpsetisi. Siin tekib küsimus, et kuidas sügaval nõuka ajal oli olemas tal need udupeened masinad, kui defitsiit oli pea igas asjas. Vedas kui sul töötav külmkapp oli kodus. Lõpuks ma saingi jälile, et asi pole mingites oskutes või masinates vaid lihtsalt kuna ma sündisin siis kõige viimasena oli minu ema juba teiste laste poolt tuksi keeratud ja ta lihtsalt enam ei viitsinud pingutada nende küpsetistega kodus. Lihtne oli tõmmata lehttaigen laiali ning õunad koos kaneeliga peale visata. Mitte, et mul on nüüd lapsepõlve traumad sellest, aga muidu pean olema õnnelik, et seda magustoitu meile pakuti.

Tegelikult ei olnud mu soov hakata oma vendasi ja õdesi siin süüditama, et nad suutsid ema ennem minu sündi ära kurnata. Blogi on siiski minust ja siin ma saan oma introverdist salajase ekstravertsuse välja lasta ning staaritseda. Suutsin jõuda siis selleni, et minu esimene vargus millest kunagi rääkisin oli ka seotud kommiga mille vaikselt köögikapist pänna panin. Muidugi hilisemad kilode viisi söömised ja õe kaela ajamised olid juba tavalised.

giphy (5).gif

Sügisene kaalutõus on kindlasti ka tingitud sellest, et hakkasin katsetama makroonide tegemist ja ilmselt ma nüüd üksi kodus ka ära õgisin. Noo nii maitsvad on nad lihtsalt. Ükshetk ma sain aru, et see pole parim mõte neid üksi teha ja loobusin. Nüüd olen ma selle mandlijahu hävitanud vähe lihtsama moodusega. Kodus olles tekkis ikka magusaisu, aga kui midagi pole siis lihtsalt suhkrut ju ka sisse ei hakka ajama. Guugel all mighty tuli appi ja sain teada, et sellest jahust saab imelihtsalt teha ju martsipani. Kuidas ma sellepeale tulin, et võiks just seda sellest jahust teha ei tea ma siiani, aga hakkama ma sain. Muidugi tegin ma selle kogupaki mingi paarikuuga matsipaniks ja nüüd ma kaalun uue paki jahu ostmist Gemossist 😀

Nõndaks olen ma oma mured siia nurka nüüd ära kurtnud ja lähen oma päevaga edasi 😀

3 kommentaari “[257] APPPIIII SEE MAGUSAISU

  1. Kurja, noo oli seda nüüd vaja, siin lugedes avastasin, et hetk tagasi käisin poes magusa järel ja mis ma poodi unustasin, magusa… Toitungi enamjaolt magusast 😀 Geneetik kuulis mu menüüd ja vaatas mind suurte silmadega, et elu sees ei usuks, selle menüü põhjal peaksin juba üüberümmargune olema 😀 Mul vist see mandlijahu peaks vastu vaid ühe päeva, kohviga läheb kõik loosi 😀 Siiani kõige kiiremini on tapnud magusaisu kondenspiim jäätisega, siis mõneks ajaks isu kadunud, soovitan proovida 😀

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s