mummy_xlg.jpgUus muumia ja uued peaosalised. Sellist muutust see filmi seeria just ei vajanud. Arvestades, et tegu on taaskord minu ühe lemmik filmi sarjaga ning jutt siis käib alates 1999 aasta filmis. Pagan kui vanana ma nüüd ennast tunnen. Isegi mu praktikandid alles sündisid siis 😀 Seega nagu väheke mõista saite siis kolm eelnevat filmi, mitte esimest sest kõige-kõige esimene pärineb aastast 1927 ja seda ma näinud pole.

Kui hakati rääkima, et filmi uus peaosaline on seekord Tom Cruise siis olin üsna pettunud. Lõpuks veel tuli välja, et see toimub ka meie sajandis. Olin natukene veel rohkem pettunud. Nähes siis viimaks treilerit olin veidi segaduses, aga samas ka valdas kergendus tunne. Segaduses sellepärast, et see kangesti meenutas Võimatu Missiooni muumia eri, aga hea meel, et see oli siiski väga heal tasemel. Väikene kartus oli huumori puudumisel mis eelnevate filmide puhul mulle eriti meeldis, aga filmis oli ka huumor omal kohal.

Olenemata sellest, et filmi pikkus oli korralikult pikk (1 tund ja 50 minutit) siis see venima küll ei jäänud. Pigem ei meeldinud mulle, et uus muumia oli veidi mannetu. Hoiti teda siis seal kinni, aga sellega kadus minujaoks veidi tema selline aukartus. Eelnevad muumiad ikka sellise asjaga eriliselt kokku ei puutunud ja jätsid endast ikka võimsa mulje.  Samas ma pean mainima, et muumia nägi ikka väga seksikas väljas. Meeldiva üllatusena oli eelnevatest filmidest tuttav surnuteraamat korraks näha mis tekitas sellist nostalgiat.

Kahjuks ei saanud ma filmi täiel rinnal nautida, kuna minu kõrval istusid mingid haiged inimesed kes pidid kõik ilmtingimata kommenteerima. Oli vaikne hetk ning mees ilmselt pidi seal mögisema, et nii igav on ja kindlasti kohe midagi hakkab juhtuma. Noo ilmselgelt on see Hollywoodikas ja kui samal hetkel filmis mees hoiab oma lõusta surnud mehe näo juures siis on teada, et midagi juhtub. Selleks ei pea faking Sherlock olema, aga vait võiks inimene küll olla. Ma siiski ei suuda süveneda filmi, kui keegi koguaeg kobiseb või ebasobilikul ajal naerab, sest tema arust on see vajalik. Miks sa üldse seda filmi vaatama lähed, kui see juba eos sulle nii vastukarva on? Mina tänan, et sa just minul selle vaatamise nõnda ebamugavaks tegid.

Veidi filmi sisust ka:

Hauatagune elu ja muumiate saladused on kütkestanud inimesi Egiptuse tsivilisatsiooni algusaegadest saati. Uue ja vaatemängulise MUUMIA filmi peaosas särab sarmikas Tom Cruise kartmatu ja lustliku hauarüüstajast õnneküti Nick Mortoni rollis. Iidsetel aegadel üksildase kõrbe sügavustesse elusalt maetud Egiptuse printsess Ahmanet (Sofia Boutella – Kingsman: The Secret Service; Star Trek Beyond), kes jäi ebaõiglaselt ilma oma troonipärimisõigusest, saab juhuse tahtel üles leitud ja päevavalgele toodud. Tohutust ülekohtust laastatud printsess toob endaga kaasa aastatuhande jooksul koondunud viha, kättemaksuhimu ja kurjuse, millist lihtsurelik ettegi kujutada ei oskaks. Tempoka seikluspõneviku teekond kulgeb Kesk-Ida lõpututest liivakõrbetest tänapäeva Londoni salajaste maa-aluste labürintideni, tulvil hämmastavaid trikke, pingelisi tagaajamisi, ootamatuid süžeepöördeid ja hirmuäratavaid tegelasi. Nii saab sisse juhatatud uus maailm täis jumalaid ja koletisi…

Cruise’i kaasnäitlejateks selles müstilises seiklusjutus on Oscari võitja Russell Crowe (Gladiator), Annabelle Wallis (King Arthur), Jake Johnson (Jurassic World; Let’s Be Cops) ja Courtney B. Vance (American Crime Story: The People V. O.J. Simpson). Actionseikluse loovtiimi juhtis režissöör-produtsent Alex Kurtzman ja produtsent Chris Morgan – mehed, kes on olnud selliste ülipopulaarsete filmifrantsiiside loojad nagu Transformerid, Star Trek, Võimatu missioon ning Kiired ja vihased.

Advertisements

Üks kommentaar “[254] Muumia

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s