Kas sina oled kunagi mõelnud kui igav ja üksluine võib-olla ühel IT patsil? Väga vist mitte. Ega ma eriti muud ei teegi, kui istume niisama arvuti taga ja sügame oma kahe meetrist patsi 😀 Siinkohal ma siis valgustan inimesi ja ütlen, et mina pole kunagi patsiga IT meest näinud. Ehk kohati selliseid olevusi 90ndatel. Pealegi tänapäeval saab ennast pea iga inimene IT spetsialistiks kutsuda kes oskab windowsi peale panna või IP aadressi pingida.Ma annan endast parimat, et minu keelekasutus ei väljuks tavainimesele mõistetavast piirist.

Aga mis tööd see IT mees siis teeb? Ma seletan teile nüüd oma eilse tööpäeva osad üleanded. Osad just sellepärast, et ma ei mäleta päris kõike mida ma olen teinud, kuna jooksen mööda maja ringi ja kümne minuti pärast on üldjuhul meelest läinud mis toimus.

giphy (32).gif

Esimene suurem väljakutse algas laboris. Eelneval päeval oli vahetanud viroloogia kabineti arvuti välja. Kuna masin oli xp siis nende jaoks keerasime ükspäev kõik ressursid kinni ehk ei saa enam internetti ega kaugtöölaua ühendust luua. Hommikul selgus, et uus Windows 10 masin selleks kohe ei sobi, kuna mingid spetsiifilised programmid pole nii kättesaadavad kui arvati. Nimelt tegeleb omakorda laboris veel meditsiinitehnik, kes siis tegeleb meditsiiniliste programmide ja tehnikaga. Siis lisaks oli vaja vanale arvutile juurde usb ühendusega (lokaalne) printerit. Mõtles ikka et mis seal siis ära ole, et ühendad usbiga ja siis voilaa ning valma. Noup, kahjuks xp masin siiski ei tee seda tööd sinu eest ära. Pole hullu, mõtlesin mina, mul on ju plaat. Totu Kristjan ei arvestanud tõsiasjaga, et nii vanal arvutil ei pruugi see funktsioon enam töötada. Vajudasin CD lugeja avamis nuppu ning ainult tuli korraks vilkus, aga avanemist ei toimunud. Noo siis on veel üks salanipp, kui kirjaklambri venitad välja ja surad selle sinna imepisikese augu sisse siis vupsab lugeja kohe lahti. Muidugi mul vupsas see koos mingi kummi jullaga. Ilmselgelt kui ma plaadi sisse panin ning sahtli kinni lükkasin ei juhtunud midagi.

Kuna arvuti mulle ei andnud õiget draiverit, plaati ma tööle ei saanud, internetist ma seda alla ei saanud laadida siis ei jäänud muud üle, kui minna tagasi oma arvuti taha ning see mälupulgale panna. Kui liikusin tagasi laori poole siis minu mõtteis oli ainult üks lause mis ketras: “Palun loe mälupulka. Palun loe mälupulka……”. Nüüd mõeldes oleks olnud veel võimalus lisada see draiver läbi sisevõrgu arvuti kohalikule kettale. Õnneks see vana juust siiski suutis minu mälupulgast draiverid välja pigistada ning hakkas printima. Jeeeeeee 😀

giphy (33).gif

Võin rääkida siia lisaks siis mõned iti naljad ka. Kui sa kabinetis näed pistikut kuhu pannakse interneti kaabel sisse siis tea, et see teine poole rändab kas läbi seinte või mööda lagesid ühte kindlasse ruumi. Selleks, et internet sinna pistikusse jõuab peab IT inimene vedama ühelt paneeli pistikust juhtme veel omakorda teise pistikusse. IT inimesed nimetavad seda protsessi, kui ühendad kaabli ühest paneelist teise nõnda: võrgutamine.

100_0291.JPG
eeskujulik switchi ruum

Ühel arstil oli siis printimisega probleem. Tulevad ainult valged lehed. Lendasin kohale koos praktikandiga ning vaatasime seadistused üle ja kõik klappis. Välja tulevad ikka valged lehed. Ebareaalne probleem ja ei saa aru milles probleem seisneb. Korraks astus kabinetti ka tema vastuvõtu assistent ja siis mul plahvatas milles probleem. Maja eeskiri näeb ette, et osakonna sekretärid või siis mõni muu tegelinski käib printri toonerit vahetamas. Vahepeal oli meil enamjaolt täidetud toonerid ehk võtad kotist välja ja lükkad sisse. Nüüd kus on igakord tutikad siis neilt tuleb eemaldada sada jubinat ning üks kaitsekile on VAJA välja tõmmata. Ilmselt ma sain kohe aru, et just see kile on veel tooneril sees. Printeril luuk lahti ja kile välja tõmmates hakkas kohe printima.

022015ByeLarry18.gif

Ma siiralt sooviks nüüd saada inimeste tagasisidet, et kui igav ja kuiv minu töö tundub 😀 😀

Advertisements

2 kommentaari “[241] Üks tööpäev IT inimesega

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s