Olen juba pikalt, pikalt, pikalt plaaninud seda makroonide värki, aga ei ole nagu julgust olnud ja samas ka viitsimist. Ma reaalselt arvasin, et tegu on tuumafüüsikaga kuni ükspäev….

Ükspäev oma kodus siis fakenbookis elu tõde lugedes jäi silma kellegi artikkel seoses makroonidega. Üritati siis väita, et nende tegemine pole eriline raketiteadus jne. Esimene reaktsioon oli teadagi muie, kuna minu jaoks on pliidi sisse lülitamine ka hullem raketiteadus. Siiski lugesin seda artiklit ja tekkis ikkagi tahtmine nende tegemine.

giphy (7).gif

Kuna artikkel sai loetud ennem Tallinna minekut siis sai olukorda ära kasutada ja gemossist soodsalt mandlijahu osta. See muidugi polnud kõik vaid lisaks oli vaja veel tuhksuhkrut, muna ja tavalist suhkrut. Nõnda on aeg oma soovitus lisada, ära palun Maximast seda otsi. Minnes Pärnu kolme x-iga Maximas oma asju ostma siis tuhksuhkru valik oli ikka nõnda kehva. Seal oli ainult maasika ja šokolaadi maitselisi. Ma korraks isegi mõtlesin neid osta, aga siiski otsustasin Rimisse minna.

Veider oli segada omavahel mandlijahu ja tuhksuhkrut, aga kes olen mina siis midagi ütlema. Sain veel esimest korda oma elus muna vahustada kõvaks vahuks. Kui retseptis poleks kirjas olnud, et asi peab olema nii tihke, et poti ümberpöörates peab ta sisse jääma siis poleks ma sellepeale ise tulnud. Kuna minul oli vedel toiduvärv siis lisasin selle vahustatud muna sisse, kuna äkki oleks see pärast vedelaks jäänud vms.

giphy (8).gif

Parim oli neid küpsetus plaadile timmida. Noo need kõik tulid ikka parajalt viltu ja laperkused, aga õnneks pole ma kunagi eriline täpsuse vennike olnud. Mulle kärab ka teistmoodi värgid. Seega sain need plaadile ja viskasin ahju. Sellele muidugi järgneb see pingeline valmiduse hetk. Retseptis oli kirjas, et kusagil 15 minutit, AGA iga ahi on erinev. Samas on dilemma, et üle küpsetades need pruunistuvad ja alaküpsetades need vajuvad sisse. Nõnda ma siis seisin nagu tola seal ahju ukse ees ja ootasin kas nad hakkavad värvust vahetama või mitte. Mina sain ajaliselt 17 minutit enda ahjus ja jäi päris ladna.

15152450_10208059649114605_379777775_o.jpg

15101877_10208059394628243_1842328293_o.jpg

Advertisements

2 kommentaari “[190] Makroonide süütus

  1. Kus see gemoss Tallinnas asub? Pole nagu varem kuulnudki seelisest kohast. Ma juba pikemat aega otsin mandlijahu, mis oleks normaalse hinnaga. Ei raatsi nagu kuidagi 400 g peale 10 või rohkemi eurot hakkama panna. Aga kooki tahaks nagu küpsetada 😀

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s