Just selline lause jäi eile mitmes väljaandes silma. Muidu on kõik väga meelelahutuslik, aga miks peab meie kodumaa väike press sellist dramaatilist sõnavara kasutama?

Mõistan, et riik on väike ja lugejakonda peab iga hinna eest just ennast lugema kutsuma, aga vahest ajab ikka närvi kui neid pealkirju loed. Võrreldes teiste päevadega oli ju eile pöördelised muutused kuna Trump sai presidentiks ja Rõivase umbusaldus läks läbi. Ikkagi oli veider lugeda uudise pealkirju ja mõelda kas maailma lõpp on nüüd käes:

-Trump lõi dollaril jalad alt

-Isegi rubla kukkus

-Paanika New Yorki börsil

-Paul Krugman: turud ei toibu sellest mitte kunagi

Milleks selline hüsteeria külvamine. Kujutate ette, kui USA-s mingi suur väljaanne hakkaks taolisi pealkirju oma uudistele panema? Need kergeusklikud läheksid kohe hulluks ja hakkaksid oma keldreid täitma konservidega, kuna lõpp on lähedal.

giphy (4).gif

Meenub kunagise majandus24 artikkel kus kirjutas Norra kohta. Nii harva kui seda ka juhtub siis oli sellest riigist taolise pealkirjaga artikkel: Norras on või kriis. Artikkel siis rääkis, et sisetoodangus on mingid veidrad probleemid ja teada on, et riik toiduaineid üldjuhul sisse ei impordi. Räägiti veel, et või hind on juba kallim kui kilo kulda. Noo olles üsna hämmingus sellest jamast siis küsisin õe käest mis värk on. Kui keegi veel ei tea siis mu sista elab juba aastast 2011 Norras ja tal seal juba mees ja lapsed. Igatahes õde polnud kuulnud mingist või kriisist ning käis hommikul poes ja võid olid kõik letid täis.

Muidugi kas tasuks elu24 artikklitest rääkida? Minu üks lemmikutest on olnud see, kui oli kahtlus kas Mallukas välgutab tutti. Andke andeks, aga see on lihtsalt nii naljakas. Ma ei kujuta ette mis tunne Mallukal endal oli, aga ma sain ikka korralikult naerda. Artikkel ise on siin: Lugeja küsib: kas staarblogija Mallukas unustas aluspüksid jalga panna?

giphy (5).gif

Olen veel kohalik Pärnakas ja kord päevas satun ka meie ajalehte netis lugema ning tõesti üritas ka see Pärnu Postimees oma lugejaid šokeerida: Pärnu sõbrad valisid Trumpi. Noo taakord pealkiri mis on mõeldud kliki magnetiks. See küll otseselt hüsteeriat külvama ei hakka, aga ikkagi oleks võinud ju pealkirja vähe rohkem lahti seletada. Lõpuks selgus, et kaks sõpruslinna oli Trumpi pooldajad. Ei saa ka otseselt väita, et need linnad nüüd just oleksid Trumpi pooldajad vaid pigem rahvas ise.

Muidugi positiivne on olnud Keskerakonna esimehe vahetus. Tõesti ma juba mõelnud, et sellest erakonnast võib asja saada. Minu hämminguks on sealt tulemas juba uus peaminister. Ütlen ausalt, et selleks ma pole seni valmis kuni neil on see veider leping Ühtse Venemaa erakonnaga. Ma pole seda lugenud, aga juba sõna leping tekitab minus veidi kahtlust.

Seega me elame põneval ajastul kus ärimehed saavad presidentiks ja Glenn Quagmire valitsus kestis ainult veidi üle üheksasaja päeva. Vähemalt Glenn saab perepea multikasse tagasi minna. Mis aga puutub Trumpi lubadusse ehitada Mehhiko piirile müür siis uskude mind need latiinod ja muud asjad jooksevad ise minema. Soovitaks Kanadal ehitada müüri, et USA-kad ise ei tormaks Kanadasse.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s