Viimased paar nädalat olen taas olnud auto omanik. Seda küll ajutiselt, kuna see kulub mulle kolimisel ära, aga koheselt on see suur laiskus ja reisi himu mind haaranud.

Kui sul on juba ajutiselt auto siis tuleb sellest ju ometigi maksimum võtta. Nõnda ma siis olen taaskord selle ohver, et poes käin ainult autoga, kuigi ma ostan koolikoti täie manti ning vabalt võiksin selle teekonna läbida jalgsi. Muidugi on see olukord mulle tuttav, kuna vanasti sai mersuga isegi tööl käidud kuigi jalutades oleks see teekond maksimaalselt 15 minutit pikk olnud. Eks laiskus on mul eluaegne probleem.

Samas olen ma taaskord ennast seaks vihastanud Tallinna liikluses mis on täiest anarhiat meenutav kord. Vähe sellest, et linnas ei suudeta hoiatavaid liiklusmärke üles panna ennem üht meetrit siis kaas liiklejad on hullemad vändad. Üsna meeldiv oli kolmapäeval seista liiklusummikus ning, kuna osad lihtsalt keelduvad normaalselt sõitmast. Nõnda oligi mul see meeldiv kogemus kus sain sõita kuus kilomeetrit ühe tunniga. Peamiselt oli mul sees esimene käik ja nõnda ma siis vaikselt liikusin. Kuradi trammi teed on üles võetud ja ennem pole mingeid hoiatavaid märke, kui alles selle tänava ees kuhu soovid pöörata. Noo lihtsalt tuju teeb rõõmsaks.

Siiski-siiski saime ka meeldivaid sõite kogeda, kui tšekkasime üle Jägala joa ning selle üsna niru kose moodi asja. Vaade sellele oli võimas, aga tundub, et olime siiski üsna kuival ajal seal ja seega vett oli vähe võitu. Samas me avastasime, et me lähenesime sellele valelt poolt, kuna taaskord me uskusime google mapsi mis juhatab nii kuidas heaks arvab. Muidugi me olime üsna laisad ja ei viitsinud mõelda kuidas sinna teisele poole saaks.

13556078_10206953767828264_304321511_o
Mina ja juga

Muidugi meie parim koht oli Maardu. Pole kunagi seal käinud, aga see on alati mingit veidrat huvi äratanud. Muidugi olime taaskord üsna eksinud, sest me siiski üritasime ilma gepsita kohale jõuda. Lõpuks siiski tuli suuuuuur silt Maardu nimega. Sellest sildist võis vakselt järeldada, et valitseb venelaste enamus. Tavaline eestlane ei paneks nii ülepingutatud silti oma linna sissesõidule. Mida edasi läks seda enam olime kindlad, et eestlaste osakaal on ikka üsna väike. Linnas oli vähemalt kahes kohas veel suurelt Maardu kirjas. Seekord siis oli mingite mäekeste jalamile istutatud lilledest see nimi. Noo võiks öelda, et pole just eestlastlik käitumine. Muidugi me midagi erilist seal ei leidnud ja käisime lihtsalt Maximas jätsi ostmas.

13509816_10206953795628959_371930381_o
Muraste vaateplatvorm

Eile suutsime ennast õhtul kell kaheksa uuesti käsile võtta ja minna Muraste vaateplatvormile. Polnud never ever sellest ennem kuulnud, aga kuna K otsis selle välja ja lõpuks isegi tunnistas, et on varem seal olnud siis mõtlesin, et miks mitte. Kohale jõudes avanes ikka tohutult hea vaade ja soovitan kindlasti sinna minna. Muidugi peab ennem läbima fäncy-päncy elamurajooni kuhu meie oma 94 aasta Passatiga just väga ei sulandunud.

Lõpuks me juba hakkasime arutama kus võiks olla Türisalu pank siis avastasime, et ainult 13 minutit auto sõitu ja oleksime kohal. Noo miks mitte? Muidugi läks autol mootor käima ja suunaga siis Türisalule. Mõtlesin vahepeal oma panga laenugi sinna üle viia, aga siis poleks K kuidagi koju tagasi saanud, sest lube tal ju pole. Ma polnud päris kindel, aga me vist kunagi oleme käinud klassiga Türisalu pangal, aga minu haugi mälu on suht kaheldav.

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s