Taaskord olen ma ennast leidmas siin kirumas liiklust. No tõesti, parim sõna Tallinna liikluse kohta oleks öelda: ANARHIA. Pealtnäha tundub kõik tore ja viisakas, meil on liiklusmärgid, mingil on määral on säilinud ka asfaldi märgistused ja kõik muu.

Hetk millal sa sisened sellese mulli võib löök valus olla. Kõigil on sinust jumala pohhui! Jääd kusagile ette siis sind ootab kellegi vana Volkswagen Golfi signaalitamine ning kui sa selle kolme sekundiga ennast kokku ei võta siis see Golf, kellel ilutseb ka vahtraleht aknal, sõidab sinu mööda. Ta lihtsalt ei sõida mööda, vaid sõidab ohtlikult mööda ning juhul kui tema poole vaatad siis surub oma keskmist sõrme vastu akent.

Need ilusad märgid mis tekitavad tunde, et oled just parimasse linna sattunud, kuna ometigi on meil nii palju märke, et ajab silme eest kirjuks. Parim või halvim näide on Kristiine keskuse juures olev ristmik. Kes kurat see ajugeenius oli? See ristmik on lihtsalt ülimalt kõrgtasemeline sitakäkerdis. Üks vale rida ja sind saadetakse lihtsalt teisele poole linna. Kardan, et selle ristmikuga ei saaks elus Tallinnat inimsõbraliku tiitliga üle külvata. Mis kasu on ühistranspordi rajast, kui enamus autod peavad sellest üle sõitma, et pääseda Kopli või muu linnaosa juurde. Üleüldse ma ei saa aru miks neid ühistranpordi asjandusi nii palju vaja on, autodel pole üldjuhul muud võimalust, kui nad peavad selle peale sõitma. See on taaskord kohtm kus õitseb anarhia. Kõik trügivad rajale varakult ja vahele kedagi ei lasta. Itsitatakse pihku või lihtsalt full igno.

Sõidad Järvevana teel 50km\h siis arvesta sellega, et see on parkimine. Kõik, reaalselt kõik sõidavad sinust mööda. Pole mõtet reaalselt mängida korraliku, tuleb vooluga kaasa minna. Go with the flow. Ohtlikum on jääda korralikuks ning teised massiliselt sõidavad sinust mööda ja olemegi taas tagasi ohtliku olukorra juures.

Ilge nuss on liikuda autoga, võimalusel kasutage ühistransporti, sest muidu on need ühistranspordi rajad niisama maha pandud.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s