….ehk Kristjan läbis progarmeerimis algkursused.

Tegelikult võtsin selle tegevuse ette juba kevadel, aga sattus lõpuks nii valele ajale mu elus, et jäi poolikuks aja puudumise tõttu. Seekord on asi alguses sujunud paremini. Muidugi on hakanud tööl mingid hullumeelsed ajad kohe, kui hakkas e-õpe, aga seekord leian vägisi endale aja.

Esimene nädal möödus kergelt, erilist ajude vägistamist polnud ja tekst tundus üsna loogiline. Õnneks koos minuga läbib seda kursust ka Triin mis hoiab motivatsiooni, et ikka tõsiselt võtaksin seda. Muidu oleks väga hale, kui Triin saab läbi ja mina ”IT spetsialist” ei saa.

Teisel nädalal on juba asi hakanud käest minema. Minu järjepidavus on tõsise kahtluse alla seatud, kuna viivtan ülesannete lahendamisega. Suudan ennast käsile võtta kolmanda nädala esimesel päeval ja teen kaks kohustuslikku ülesannet korraga ära. Taaskord oli mõttes, et ehk pole mul siiski selleks aega. Lõpuks tuli mõistus koju ja suutsin ennast kokku võtta ja need ülesanded ära teha. Mulle tundus, et need olid lihtsamad kui esimese nädala omad. Nüüd näis mis kolmanda nädalaga saab.

Kolmanda nädala ülesannete jäin ma veel rohkem venitama kui teise. Suutsin ennast käsile võtta neljanda nädala keskel. Muidugi oli motivatsiooniks taaskord Triin kes oli need juba ära teinud. Hetkel mil mina hakkasin pusima neid hilja peale jäänud ülesandeid tegi tema juba neljanda nädala ülesannet. Minu komistuskiviks sai aga kolmanda nädala esimene ülesanne millest ma lihtsalt aru ei saanud. Lõpuks, kui mõned read programmist kirjas oli siis ei läinud see tööle nii nagu pidi. Jätsin selle hetkeks kõrvale ja liikusin edasi järgmise ülesande juurde. Kolmanda nädala teine ülesanne oli mega kerge. See ei vajanud suuremat mõtlemist vai natuke materjalis tuhnimist, et leida üles õiged koodi jupid ja siis need omavahel ühendada. Liikusin siin tagasi pooleli jäänud ülesande juurde ja seal suutsin vea tuvastada (üks tehe oli liitmise asemel pandud korrutama). Olin õnnelik, et ülesanded valmis sain.

Seega kontakteerusin Triinuga ja tuli välja, et tema alles jamas neljanda nädala ülesandega (Esimesel, teisel ja kolmandal nädalal oli kaks ülesannet, aga neljandal nädalal ainult üks). Algul mõtlesin, et hakkan sellega homme tegelema, aga siis sain aru, et ei tasu lükata seda homse varna ning asusin asja kallale. Vaatasin ülesannet ning materjali abil sain sellele tunniga lahenduse. Kusjuures väga põnev oli seda lahendada ja aeg lendas linnu tiivul. Triin oli vahepeal käega löönud ning kuuldes minu positiivsest sooritusest soovis ta minu programmi juppi endale saada. Kuna ma kitsi pole siis saatsin selle talle. Vähemalt oleme me mõlemad läbinud kursuse ja peagi saame tunnistuse, weeee.

Muideks, kes tulevikus seal osalevad siis soovitan soojalt foorumis tuhnida kuna õppejõud Marina Lepp annab väga kavalaid vihjeid ja õppejõud Eno Tõnisson annab iga nädal häid ülevaateid kursusest. Seega kellel vähegi huvi on siis otsige infot Programmeerimisest maalähedaselt ning võimalusel registreerige ennast sinna.

See on siis minu esimene postitus mida kirjutasin mitu nädalat, kindlasti tulevikus teen neid veel. Loodan, et läbin piisavalt koolitusi, et neid teha 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s