Jouki- jou!

Hiljuti nägin postimehes artikklit “Eksperiment: suitsetamisest loobuja päevik – nädal 1”, kuna mina olen sellega juba neli või rohkem nädalat hiljaks jäänud siis otsustasin kirjutada oma glüteenivaba elu esimesest nädalast. Nagu ma juba mõned päevad tagasi kirjutasin sain ma reedel tõsise uudise osaliseks: Šokeeriv uudis

Esimene nädal

Crossed-Grain-logo-01

Kui kunagi kirjutasin oma veidrast poes käimisest siis see on nüüd saanu hoogu juurde. Minu ekslemised poes on suurenenud ning need on ka ajanõudlikumaks läinud. Päris pask on koguaeg pakenditelt lugeda mis jahu see sisaldab. Hinnad, kas te olete kunagi pannud tähele, kui kallid ühed tooted on?  Mitte, et mu elu niigi peapeale keerati siis rahakott imetakse ka tühjaks. Alkohol mida ma nii väga armastan vahest tarbida on ka veits pekki keeratud. Minu tavaline viin peaks asenduma kartuli viinaga, aga nüüd on koht kus ma teen erandi ja ei hakka oma maitseid ruikkuma. Ainukesed asjad mida ma kindalalt julgen korvi panna on puuviljad ja juurviljad. Pühapäeva ostsin isegi pomelo, aga selle maitse oli väga kohutav. Kuiv ja kuidagi üleküpsenud vist.

Kuna minu lemmik söökide hulka kuulub lasanje siis uurisin palju need glüteenivabad plaadid maksavad kah. Ma pidin reaalselt pikkali kukkuma, kui mudi maksavad need plaadid alla euri siis need erilised jahuvabad maksavad pea viis euri. Tavaliste makaronide juures seda hinnavahet nii väga pole. Seal samas mõtlesin, et hakkan tavalisi makarone sinna vahele laduma.

Reedel poes olles olin ma igatahes väga suures segaduses, kuna ma ei teadnud mis on mulle kõlblik ja mis mitte. Ma ei saanud aru mida ma üldse sinna korvi panin. Lõpptulemus oli ikka sama, palju glütteni. Otsustasin, et esimesel päeval ei hakka siis nii karmilt asjast kinni ning söön veel mida hing ihaldab.

Järgmine poes käik pühapäeval möödus juba selgemalt. Ma suutsin kodus ennem teha eeltööd ja selgitada välja mida ma täpsemalt süüa ei tohi. Ühesõnaga ma ei tohi pm enam mitte midagi süüa. Kas ma seda totrust suudan kaua teha selgub edaspidisest. Eks see on nagu suitsetamisest loobumine, lihtsalt tuleb see enda ellu sisse viia.

Sellega siis lõpetaks oma nutu ja halamis ning üritan küpsetada midagi magusat snäkki, kuid glüteenivaba.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s