Väike ajalugu Steve Jobsi kohta 😀

Apple Computersi üht asutajaliiget ja karismaatilist juhti Steve Jobsi on korduvalt nimetatud arvutitööstuse rokkstaariks. 1955. aastal Kalifornias, Silicon Valley piirkonnas sündinud Jobs on tänu oma saavutustele ning kirjule eluloole saanud miljonite tulihingeliste Apple‘i fännide, lihtsate arvutikasutajate ning massimeedia huviobjektiks. Tema esinemised Apple‘i avalikel üritustel toovad kokku fanaatikuid maailma eri nurkadest, veebis jälgivad Jobsi esinemiste ülekandeid miljonid arvutihuvilised.

Enamasti teksadesse, polo-särki ning tossudesse riietuv Jobs elab siiani Palo Altos, Kalifornias ning juhib hetkel Apple Computersi ja animastuudio Pixar tegevust. Tuttavad iseloomustavad teda kui tohutu töövõimega tujukat tüüpi, kes suudab inimesi uskumatul moel oma entusiasmiga nakatada. Jobsi tujud võivat kalduda täielikust Zen-rahust kuni äärmise arrogantsuse ja ebatolerantsuseni. Jobsi suurim huvi on tehnoloogia.
Jobsi suurimate kangelaste hulka kuuluvad Dave Packard, Inteli asutaja Bob Noyce, Andy Grove ja muusik Bob Dylan. Tema parimateks sõpradeks on endie Kalifornia kuberner Jerry Brown ning miljardär ja Oracle‘i asutaja Larry Ellison.

Jobsi enda hetkeväärtust peetakse üle miljardi Ameerika dollari suuruseks. Apple Computersi tõusud ja langused üle elanud Jobs saab firmast aasta lõpus palka vaid üks Ameerika dollar – see tagab talle ravikindlustuse.

Steve Jobsile laekub päevas sadu e-maile, jätkuvalt valivad teda arvuti- ja meelelahutustööstuse mõjukaimaks figuuriks mitmed meediakanalid üle kogu maailma. Tänu Apple‘i tõusule maailma juhtivaks online-muusikamüüjaks, iPod mp3-mängija võidukäigule viimastel aastatel ning Pixari üliedukalt linastuvatele animafilmidele, pöörab Jobsi poole viimasel ajal üha enam oma pilke ka muusika- ja filmitööstus.

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s